Information om Coaching

Personlig coach – Samlad info om coachning

Vad innebär en certifierad personlig coach Genom personlig coachning kan du få hjälp att höja blicken och vidga dina vyer. Coachen fungerar som bollplank och tillsammans bestämmer ni dina utvecklingsbehov din personliga coach hjälper dig att hitta och lyfta fram dina personliga mål. Coaching på rätt nivå.

En duktig coach är utbildad i aktivt lyssnande och konsten att ställa frågor som med kraft får dig att tänka till och tänka om i nya banor – coachen vågar gå utanför den vanliga komfortzonen och utmana dig.

Ett bra första steg för att hitta en bra och certifierad coach är att gå via ICF, International Coach Federation. En coach som är medlem och certifierad där har gått en grundläggande och omfattande utbildning och följer organisationens etiska riktlinjer.

Hur fungerar effektiv coachning?

Coachen ställer frågor – så kan man sammanfatta coaching. Det kanske låter för enkelt. Ska inte en coach upplysa och komma med bra råd? Nej, en coach ska bara våga ställa rätt frågor. Frågorna ska vara utmanande där personen som blir coachad får tänka till och gå utanför sin egen trygghetszon.

För vi har alltid svaren inom oss själva men ofta vågar vi kanske inte tänka i de tankebanorna och behöver en liten knuff i rätt riktning. En del går även en coach utbildning då man vill fördjupa sig själv i ämnet runt coaching eller kanske själv vill bli coach.

Är det värt att betala pengar för coachning

En certifierad och professionell coach brukar kostar mellan ett par tusenlappar till uppåt tiotusen kronor per månad. Det skiljer sig mycket från vilken coach man väljer. Det är mycket pengar vi pratar om men undersökningar från USA visar att ROI (Return of investment) ligger på runt sex gånger pengarna.

Det kan alltså vara en lönsam investering att anlita en personlig coach.

Lämna en kommentar