Streetwear är det nya svarta

Streetwear i finrummen

Streetwear i finrummen går det? Jo, streetwear har allt med börjat hitta in i finrummen – i varje fall modets finrum. Streetwear som började på 1980-talet i Los Angeles som alltid har varit en plats där kulturer möts och utvecklas var grogrunden för streetwear. Streetwear var en protest mot etablissemanget och har därför varit mycket svår att identifiera. Men nu har klädföretag som Adrian Hammond utvecklats till märkeskläder för streetware.

Adrian Hammon beskriver sina egna kläder som en mix mellan italienskt mode och skandinavisk minimalism – själv skulle jag vilja kalla det för streetwear för finrummet. För Adrian Hammond kläder har alla delar av streetwear – stentvättade jeans, jackor i 80-talsfärger och snygga t-skirts. Men Adrian Hammond kläder har märkeskläderna finish och streetmodets kaxighet. Man kan se på bra märkeskläder varför de kostar mer.

Även om märkeskläder från Adrian Hammond är streetwear så har det märkeskläders kännetecken – bra tyger, snygga sömmar och en känsla för material som billigare kläder aldrig kommer upp till. Går man in och tittar på detaljerna på märkeskläder så ser man raka sömmar och att kläder är skruna rakt. De små detaljerna skiner igenom. Kanske är det just känslan för detaljer som gör att kläder från Adrian Hammond är så bra som de är – du kan inte se dåligt klädd ut i kläder från Adrian Hammond.

Tyvärr har vi fortfarande ett samhälle som tittar allt för mycket på utsidan, på hur vi är klädda än på insidan så även om Adrian Hammond är kläder för alla och att kläder från Adrian Hammond har finishen så tror jag tyvärr inte att det är kläder som passar sig för ett jobb på banken. Kanske är det just det som är streetwears styrka – det är kläder som utmanar. Det kanske är bäst att låta streetkläder leva sitt eget liv och låta klädföretag som Adrian Hammond inspireras av streetwear.

Önskan att ta in streetwear i finrummen handlar om två saker – dels har många tröttnat att vara knutna vid sin slips och dels att den äldre generationen som krävde kostymen har gått i pension. Man blir allt mer fri att klä sig som man vill i streetwear.

Lämna en kommentar